torstai 28. lokakuuta 2010

Ensimmäinen päivä

Hyvää valitsemaasi vuorokaudenaikaa, ja tervetuloa.

Tämä on Vesinokkaeläimen Viinakaappi. Viinakaapin sisältö on monimuotoinen, mutta yksinkertainen. Pullonpohjia saattaa jäädä lojumaan sinne tänne, ja kenties kadota täydempien pullojen taakse. Jossain kaapin ylähyllyllä on valikoima pulloja, joissa on juomia kaikissa sateenkaaren väreissä varustettuna pienillä nimilapuilla, joista lukeminen vaatisi koulutusta r'lyehissä tai vastaavassa, kurkkuäänteisiin ja muinaisen jumalan mölinään perustuvassa kielessä. Saattaapa Viinakaapin sisältö vaihtua joku päivä johonkin täysin muuhun asunnon osaan, kuten kirjahyllyyn tai ruokakomeroon. Kukin saa itse miettiä, mitä nämä muutokset saattavat sisällöllisesti tarkoittaa. Minä en sitä vielä tiedä.

Suurin osa tänne päätyvistä luultavasti jo tietää, kuka minä olen, ja osaa näin päätellä blogin sisällöstä jotain. Koska joku saattaa tänne kuitenkin eksyä blogista tai minusta mitään tietämättä, kerron hieman. Vesinokkaeläimen Viinakaapista ja kenties asunnon muista osista kertoillessani saatan poiketa valokuvauksessa, runoudessa, kirjallisuudessa, ruoassa, filosofiassa ja ihan vain elämässä yleensä. Tämä blogi ei ole reportaasi minun elämäni vaiheista, mutta se saattaa aiheissaan niitä heijastella. Viinakaapin on tarkoitus kenties viihdyttää, herättää tunteita, ilahduttaa, elähdyttää tai vain saada ihminen ajattelemaan jotain asiaa. Yritän välttää päivän puheenaiheiden kommentointia täällä, sillä sen tekee varmasti puolestani joku muukin, luultavasti paremmin.

Viinakaappi tulee, haltijansa kaltaisesti, käyttämään suomea tai englantia, kumpi vain sattuu kirjoittamishetkellä tuntumaan luontaiselta. Jos siis kaihdat toista näistä kielistä tai et sitä yksinkertaisesti osaa, saattaa joku merkintä mennä merkityksineen ohitse. Huoli pois, sillä merkinnät ovat kokonaisuuksia jo yksinään, ja jokaisen voi lukea omana yksilönään.

Nyt, kun Viinakaapin sisältö on pintapuoleisesti esitelty, annan teille esikatselman siitä, mitä kenties tuleman pitää myöhemmin. Kenties, kunhan jaksan kuvagalleriaani päivittää, annan siihen tässä blogissa linkin. Siihen asti saatte tyytyä tähän yksittäiseen esimerkkiin, joka blogin taustanakin keikkuu. Kuva on otettu 10.10.2010.
Kuvan lisäksi on tarjolla runo, joka on kuvaa vanhempi. Runo on syyskuulta 2009, eikä ole nimeä.
- - -
Lämmittelen käsiäni kahvikupilla
ja katselen ulkona putoilevia lehtiä.
Kohta joutuu jo kaivamaan komerosta
lapaset ja villasukat ja kaulaliinan
ja kääntämään päälle patterit
ja sulkemaan ikkunat.

Mutta tänään paistaa vielä aurinko
ja minä lähden ulos puistoon
keinumaan.